domingo, 13 de junio de 2010

Resilència

La resiliència és la capacitat que té una persona o un grup de persones de recuperar-se davant una adversitat per a seguir projectant el futur. En ocasions, les circumstàncies difícils o els traumes permeten desenvolupar recursos que es troben latents i que l'individu desconeixia fins el moment.
Els especialistes afirmen que la resiliència està vinculada a l'autoestima, així que és important treballar aquesta capacitat amb els nens desde ben petits.

Un nen amb bona autoestima es transformarà en adult amb una bona capacitat de resiliència, i estarà preparat per a superar els obstacles i impediments que es trobi al llarg de la seva vida

1 comentario:

  1. Precisament l'altre dia vaig estar en una residència de la tercera edat on em van estar explicant com treballaven amb els avis i va sortir el tema de la resilència.
    Cal treballar-ho des de ben petits i fer-ho al llarg de la vida ja que després, en casos de deteriorament de la persona, pot resultar més productiu i més fàcil dur a terme exercicis per fomentar la resilència.

    ResponderEliminar